Sodnik Jose Luis Jesus, ki je predsedoval sodišču, je povedal, da bosta državi ohranili suverenost nad svojima kontinentalnima podmorskima grebenoma, je pa sodišče, ki je presodilo v korist mjanmarske metode določanja meje, Bangladešu prisodilo več morja.

23 sodnikov je odločitev sprejelo soglasno, čeprav so nekateri v zvezi s posameznimi deli razsodbe podali ločena mnenja.

"Vsaka stran je nekaj izgubila in nekaj pridobila," je dejal nemški sodnik Rüdiger Wolfrum. Državi sta se sicer zavezali, da bosta razsodbo spoštovali, pritožba nanjo pa ni mogoča.

Bangladeški zunanji minister Dipu Moni je dejal, da je "razsodba zmaga za obe strani", ter napovedal, da bo njegova država zdaj na območju začela iskati morebitne zaloge nafte in zemeljskega plina.

Spor med državama je trajal več desetletij, zaradi njega pa sta se leta 2008 skoraj zapletli v oborožen spor. Spor je izbruhnil, ko je Mjanmar odkril ogromne zaloge plina v Bengalskem zalivu in napovedal, da bo raziskave opravil tudi na območju, ki si ga je lastil Bangladeš.