Po poročanju lokalnega komiteja za koordinacijo (LCC) so se poboji zgodili v soseski Karm al Zaytoun. Hadi Abdallah, predstavnik sveta sirske revolucije, je za CNN potrdil, da so v Homsu našli 47 žrtev – vsa so bila zabodena, njihova trupla pa zažgana, Abdallah pa je za njihovo smrt obtožil "sirske sile in suroveže", ki so jih napadli v njihovih domovih.

LCC je poboje opisal kot "masaker, ki ga je organiziral režim predsednika al Asada". CNN zaenkrat ne more potrditi resničnosti teh navedb, saj v državi ni veliko mednarodnih novinarjev, ki bi povedali, kaj se dogaja. Tako se je število žrtev v nedeljo po Siriji zvišalo na 78, so poročale skupine aktivistov.

Na poročanje aktivistov so se že javile sirske sile, ki so prek javne televizije sporočile, da so ženske otroke napadle "oborožene teroristične skupine", kar je fraza, ki jo vladne sile ponavadi uporabljajo za razlago pobojev.

Posebni odposlanec ZN in Arabske lige za Sirijo Kofi Annan se je včeraj v Damasku drugič v dveh dneh sestal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom, a mu očitno ni uspelo doseči dogovora, ki bi končal nasilje v državi. Po pogovorih je bil Annan pred novinarji optimističen, a je priznal, da bo ustavitev prelivanja krvi v Siriji težko doseči.

Po poročanju Združenih narodov je v zadnjem letu v spopadih v Siriji življenje izgubilo 7500 ljudi, aktivistične skupine pa poročajo, da je bilo žrtev tudi nekaj tisoč več.