Med žrtvami je 6195 civilistov ter 2263 vojakov in pripadnikov varnostnih sil, med katerimi je 428 dezerterjev, ki so se pridružili upornikom, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP pojasnil vodja sirskega observatorija Rami Abdel Rahman.

"Natančnega števila ne vemo, a obstajajo zanesljive informacije, po katerih ocenjujemo, da skupno število mrtvih močno presega sto žrtev na dan, med njimi pa je veliko žensk in otrok," pa je že konce februarja ocenil Pascoe.

"Skupno število najverjetneje presega 7500 smrtnih žrtev. Prizadevanja mednarodne skupnosti, da bi ustavili nasilje, so spodletela in videti je, da zaradi tega neuspeha sirski režim še naprej verjame, da bo ostal nekaznovan," je takrat dodal Pascoe.

Konvoj obtičal pred četrtjo

Humanitarne razmere v Siriji so vse bolj zaskrbljujoče, saj človekoljubne organizacije nimajo dostopa v mesta, ki so jih prizadeli bombni napadi. Najhuje je v mestu Homs, kjer je konvoj s prvo pomočjo obtičal pred četrtjo Baba Amr in že šest dni čaka na vstop.

Združeni narodi od konca januarja ne podajajo več natančnih informacij o številu žrtev v Siriji, saj je z območij spopadov nemogoče pridobiti zanesljive informacije.

Po najnovejših podatkih ZN naj bi se sicer v sosednje države iz Sirije zateklo več kot 25.000 beguncev, zaradi nasilja pa se je znotraj države preselilo med 100.000 in 200.000 ljudi.