FBI je zato tudi že oblikoval prvo posebno enoto za boj proti kiber kriminalu, ki nadzira internet in se bori proti "digitalnim sovražnikom“. Pripadniki enote za boj proti kiber kriminalu so prisegli, da so pripravljeni braniti ZDA pred kiber grožnjami, svojih sposobnosti pa zaenkrat niso uspeli proslaviti niti z zaščito svoje lastne spletne strani, ki so jo 20. januarja zrušili člani Anonimnih.

"Hekerji so bili nekoč izolirani posamezniki, danes pa združujejo moči, da bi ustvarili kriminalne združbe. Te združbe so pogosto mednarodnega značaja, kar predstavlja dodaten izziv, saj internet nima državnih mej, tako da moramo sodelovati s tujimi varnostnimi agencijami,“ je povedal Mueller.

"Izgubljamo denar, izgubljamo podatke in izgubljamo ideje. Skupaj moramo najti način, da bi ustavili to krvavitev,“ je dodal.

V ZDA so v boju proti kiber kriminalu zaostrili tudi kazni, ki so predpisane za kiber zločine. Ameriški predsednik Barack Obama je junija lani pritisnil na Kongres, da podvojijo kazni za dejanja, ki kompromitirajo državno varnost. Nov zakon tako predvideva 20 let zaporne kazni za vse, ki vdrejo v računalnike ameriške vlade.