Kritikom je slaven citat postal simbol vsega, kar je narobe z eksplozijo Wall Streeta in težavami, ki so jim sledile. V svoji novi vlogi pa Douglas direktorje svari pred sledenju svoji filmski osebnosti. "Film je fikcija, a problem je realen,“ je opozoril v govoru.

"Naše gospodarstvo je vedno bolj odvisno od uspeha in integritete finančnih trgov. Če je kupčija videti preveč dobra, da bi bila resnična, verjetno ni.“

S potezo se želi FBI spopasti z insajderskim trgovanjem in prevarami. Lani je bi Raj Rajaratnam, bivši upravitelj hedge fonda in ustanovitelj Galleon Groupa, obsojen na11 let v zaporu in 7,47 milijonov evrov (10 milijonov dolarjev) denarne kazni zaradi enega največjih primerov insajderskega trgovanja v ameriški zgodovini.

Poleg Rajaratnama so zaradi istega primera aretirali več kot dva ducata drugih obsojencev, njihove kazni pa so se gibale med nekaj meseci in desetimi leti. FBI je povedal, da bodo nadaljevali s pregonom tistih, ki kršijo sistem. "Integriteta in poštenost sta ključnega pomena za uspeh naših trgov. Današnja najava nas pelje bliže cilju,“ je povedala pomočnica direktorja FBI-ja, Janice Fedarcyk.