Televizija je prikazala moška, ki sta dejala, da sta delovala po ukazu voditelja čečenskih upornikov Dokuja Umarova. Razkrila sta, da sta se na napad pripravljala v ukrajinskem pristaniškem mestu Odesa, izvedla pa naj bi ga v Moskvi.

Televizija je ob tem še poročala, da naj bi trojica moških prišla v Ukrajino iz Združenih arabskih emiratov prek Turčije, preiskavo pa je sprožilo dejstvo, da je eden od trojice v začetku januarja letos umrl v eksploziji.

Dvojico domnevnih atentatorjev so identificirali kot Ilja Pjancina in Adama Osmajeva. Omenjena televizija je tudi poročala, da naj bi eden od aretiranih ruskim in ukrajinskim preiskovalcem povedal, da sta napadalca nekaj eksploziva že skrila v bližini avenije Kutucovskij Prospekt, ki jo Putin sicer vsak dan prečka na poti do sedeža vlade.

Razneslo bi vozilo

Po navedbah neimenovanega predstavnika ruske tajne službe FSB bi količina najdenega eksploziva zadostovala, da bi razneslo vozilo, v katerem bi se Putin peljal mimo.

Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je potrdil poročanje televizije, ob tem pa dodal, da trenutno drugih podrobnosti ne more razkriti.

Na spletni strani kavkazcenter.com, ki jo Umar in drugi čečenski uporniki redno uporabljajo za posredovanje svojih sporočil, odziva na omenjeno novico ni.

Putin velja za glavnega favorita na nedeljskih predsedniških volitvah in naj bi že v prvem krogu dobil okoli 60 odstotkov podpre ter tako tretjič postal predsednik Rusije.