V okviru operacije so zasegli zajetne količine cracka, heroina in gotovine, so še sporočili policisti, pripadniki nove enote za boj proti kriminalnim tolpam. V okviru enote, naloga katere je spremljanje delovanja tolp in sodelovanje z londonskimi mestnimi oblastmi, deluje tisoč policistov, razdeljenih v 19 delovnih skupin.

Več sto policistov nove enote se je danes v zgodnjih jutranjih urah podalo na mestne ulice in izvršilo preko sto nalogov za aretacijo.

144 nalogov za aretacijo in 158 prijetih oseb

"V okviru borbe londonske policije s kriminalnimi tolpami so v Londonu doslej izvršili 144 nalogov za aretacijo, na podlagi katerih so prijeli 158 oseb, obtoženih različnih prekrškov, vključno s posedovanjem strelnega orožja, preprodajo in posedovanjem mamil, pranjem denarja in nasiljem, povezanim z delovanjem tolp," je v izjavi za javnost sporočila londonska policija.

Aretacije so odgovor londonske policije na izbruhe nasilja in plenjenja, ki so avgusta zajeli mesto. Sprožila jih je smrt moškega v severnem londonskem okrožju Tottenham, ki je podlegel strelom policistov. Izgredi so se nato razširili na celoten London, kasneje pa tudi Birmingham in Manchester.

Britanska policija je v času izgredov, ki so zahtevali pet življenj, zgolj v Londonu aretirala skoraj 3900 oseb, od katerih jih je 2385 v kazenskem postopku.