Kot so napovedali, bo razprava na vrhovnem sodišču v Zagrebu potekala do srede, odločitev pa bo znana v mesecu dni po sklenitvi razprave.

Šesterica je bila obsojena na skupno 150 let zapora. Najvišjo zaporno kazen, 40 let, so izrekli Željku Milovanoviću, ki je podtaknil in sprožil eksplozivno napravo na parkirišču pred sedežem Nacionala 23. oktobra 2008. Milovanovića so obsodili v odsotnosti, proti njemu pa za omenjeno kaznivo dejanje postopek poteka tudi v Beogradu.

Robert Matanić je bil v Zagrebu obsojen na 33 let zapora zaradi ustanovitve skupine in organizacije napada. Njegov bratranec Luka Matanić, ki je pomagal pri umoru, ter njun skupni prijatelj Amir Mafalani pa sta bila obsojena na 16 let zapora. Na 30 let so obsodili Bojana Gudurića, ki naj bi ustrelil Pukanića, če ne bi prišlo do eksplozije. Najnižjo kazen, 15 let, pa je dobil Slobodan Đurović zaradi spodbujanja k umoru.

Po izreku sodbe se je obramba obtoženih pritožila na višino kazni, urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) pa se je pritožil zaradi odločitve sodišča, s katero so zavrnili obtožbe, da naj bi zločinska organizacija načrtovala še najmanj dva umora v Zagrebu. Sodišče tudi ni sprejelo trditve Uskoka, da so Pukanića umorili, da bi preprečili njegovo poročanje o dejanjih oseb in skupin, ki so bile povezane s tihotapljenjem cigaret v regiji.

Na sojenju, ki je trajalo devet mesecev, niso razkrili motiva umora niti končnega naročnika, čeprav naj bi znani pripadnik beograjskega kriminalnega podzemlja Sreten Jocić, znan kot Joca Amsterdam, plačal 1,5 milijona evrov za umor Pukanića. Franjić ni bil tarča napada, je pa bil usodnega dne s Pukanićem. Sojenje Milanoviću, Jociću ter Zoranu Kuzmanoviću se bo v Beogradu nadaljevalo v torek.