V zadnjem času je prišlo med Argentino in Veliko Britanijo do novih napetosti med državama zaradi britanskih naftnih vrtin pred obalo Falklandskih otokov. Argentina si še naprej lasti otoke, ki so sicer od leta 1833 britanski.

Po poročanju časnika Daila Mail je misijo jedrske podmornice osebno odobril britanski ministrski predsednik David Cameron. Novica o napotitvi podmornice je v javnost prišla le dva dni potem, ko je tja na šesttedensko misijo kot helikopterski pilot odpotoval vnuk britanske kraljice Elizabete II., princ William, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

2. aprila bo minilo 30 let od britansko-argentinske vojne za Falklandske otoke, ki je zahtevala skoraj tisoč smrtnih žrtev. Takrat je ena od britanskih podmornic med drugim potopila argentinsko vojaško ladjo General Belgrano, čeprav je ladja plula izven varovanega območja, ki so ga vzpostavili Britanci. Umrlo je 323 ljudi. V tokratni napotitvi kakega člana britanske kraljeve družina pa Argentina vidi novo izzivanje, čeprav London zatrjuje, da gre za običajno urjenje helikopterskih pilotov za reševalne akcije.