Novi spopadi so se razvneli po sredinih nemirih in nasilju na nogometni tekmi v mestu Port Said, ki je zahtevalo 74 smrtnih žrtev in več sto ranjenih. Zamaskirani protestniki so se danes poskušali prebiti skozi bodečo žico in zanetiti ogenj na ulici Mansur, ki vodi do ministrstva za notranje zadeve. Varnostne sile so se odzvale s solzivcem, zaradi katerega sta življenje izgubila dva protestnika.

Na bližnjem trgu Tahrir se je medtem ob tradicionalni petkovi molitvi zbralo več sto ljudi, mahalo z zastavami in protestiralo proti vladajočemu vojaškemu vrhovnemu svetu, ki je prevzel oblast po odhodu nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka lanskega februarja.

Egiptovski protestniki so se po molitvi iz več mošej v mestu odpravili proti tamkajšnjemu parlamentu in zahtevali umik vojaških oblasti. Nasilje je potekalo že v četrtek in v noči na danes. Po navedbah notranjega ministrstva je bilo od četrtka ranjenih več kot 1480 ljudi.

Po navedbah predstavnika egiptovskih varnostnih sil so egiptovski beduini izpustili ameriški turistki in njunega turističnega vodnika. Trojico je danes ugrabila skupina zamaskiranih oboroženih moških na poti proti samostanu Svete Katarine na Sinaju.