Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik kitajskega veleposlaništva v Egiptu, zanje sedaj skrbi egiptovska vlada in so nameščeni v vojaškem hotelu, počutijo pa se dobro. Podrobnosti o izpustitvi ni želel povedati.

Kitajska tiskovna agencija Xinhua je poročala le, da so delavce izpustili ugrabitelji, morebitnih pogajanj pa ni omenila.

Kitajce - tehnike in inženirje, ki delajo za tovarno cementa v lasti vojske - so ugrabili v torek, ko so bili na poti na delo v okrožju Lehfen v osrednjem delu Sinaja, so sporočili varnostni viri.

Ugrabitelji so zahtevali osvoboditev petih beduinov, ki jih oblasti zadržujejo v zvezi z napadom na letovišče Taba ob Rdečem morju leta 2004. Omenjeno letovišče kot tudi letovišči Šarm el Šejk in Dahab so bila med letoma 2004 in 2006 prizorišča krvavih napadov, v katerih je bilo skupaj ubitih 130 ljudi. Odgovornost za napade, ki so zadali hud udarec egiptovskemu turizmu, je prevzela do tedaj neznana islamistična skupina Al Tavhid Val Džihad.

Beduinski ugrabitelji so trdili, da je vrhovni vojaški svet, ki je oblast v državi prevzel po strmoglavljenju dolgoletnega predsednika Hosnija Mubaraka pred letom dni, večkrat obljubil, da bodo zaprte beduine izpustili.

Kitajsko zunanje ministrstvo je danes kitajska podjetja in delavce v tujini pozvalo k okrepitvi varnostnih ukrepov in povečani pazljivosti, saj je to bila že druga ugrabitev kitajskih delavcev v tujini ta teden. V soboto je v Sudanu uporniška skupina ugrabila 29 kitajskih delavcev, ki so delali na cestnem projektu, in jih še vedno zadržuje.