Poljski vojaški tožilec Przybyl se je 9. januarja ustrelil v svoji pisarni v Poznanu, potem ko je na novinarski konferenci zagovarjal preiskavo uhajanja informacij glede strmoglavljenja letala, v katerem je leta 2010 umrl poljski predsednik Lech Kaczynski. Na novinarski konferenci je Przybyl tedaj obsodil tudi korupcijo znotraj vojske.

Prav tako je zavrnil navedbe medijev, da so vojaški tožilci pri preiskavi omenjenega uhajanja informacij kršili zakone in prisluškovali novinarjem. Pač pa je zatrdil, da naj bi bilo razpisanih 223.000 evrov nagrade za njegovo smrt.

Przybyl, namestnik vodje urada tožilstva v Poznanu, ki velja za odločnega in sposobnega tožilca, je na omenjeni novinarski konferenci tudi izrazil nasprotovanje načrtom državnega tožilca Andrzeja Seremeta, da bi vojaške tožilce nadzirale civilne oblasti.

Novinarsko konferenco je nato prekinil in novinarje prosil, naj zapustijo njegovo pisarno, da bi lahko "imel premor". Kmalu zatem, ko je zaprl vrata, so novinarji slišali strel in nato tožilca našli na tleh v mlaki krvi. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, njegovo življenje pa kljub strelu v glavo ni bilo ogroženo.

Glavni vojaški tožilec Parulski je ob tem nesrečnem dogodku Przybylu stal ob strani, medtem ko se je Seremet odzval kritično, predsednik Komorowski pa je dogodek označil za zaskrbljujoč.