Josipović ni želel komentirati odločitve slovenskega predsednika Danila Türka, da predsedniku SDS Janezu Janši ne podeli premierskega mandata, ker proti njemu poteka kazenski postopek.

"Izbira premiera v Sloveniji je njihova notranja zadeva, ni na nas, da bi se vmešavali v omenjeno proceduro, niti da bi izražali svoje ocene," je izjavil Josipović, ki prav tako ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bi storil enako kot Türk, če bi se znašel na njegovem mestu.

Hrvaškega predsednika so prosili tudi za odziv na huligansko nasilje, ki je spremljalo evropsko rokometno prvenstvo v Srbiji. "Speljati divjanje na nacionalno in meddržavno raven ni dobro. Huligani, ki sovražijo druge, so povsod, naloga države pa je, da prepreči nasilje," je še povedal Josipović.

Spomnil je, da je Hrvaška izrazila protest Srbiji, saj bi ta po njegovem mnenju morala predvideti in preprečiti nasilje. "Treba je reči, da so vsi od predsednika Srbije Borisa Tadića do lokalnih oblasti izražali obžalovanje. Večje število napadalcev so prijeli in pripeljali na sodišče," je dodal.

Josipović je posebej komentiral izjavo srbskega notranjega ministra Ivice Dačića, ki je v zvezi z napadi srbskih huliganov na hrvaške navijače izjavil, da se Srbi ne bi smeli obnašati kot Hrvati, ko srbski navijači pridejo na Hrvaško, dodal pa je še, da bi Hrvati morali poskrbeti za svoje obnašanje in ne pridigati drugim.

"Menim, da je njegova izjava slaba in nesprejemljiva. Ne gre za Srbe in Hrvate, temveč za divjake in huligane," je poudaril Josipović, ki je v pogovoru za Večernji list sicer govoril predvsem o prvih potezah nove hrvaške vlade.