Ob novici, da se bo lahko 85-letni Wade potegoval za še tretji predsedniški mandat, medtem ko je bila kandidatura pevca Youssouja Ndourja zavrnjena, je skupina protestnikov v središču Dakarja začela metati kamenje na policiste. To so na napad odgovorili s solzivcem in gumijevkami.

Po navedbah predstavnika policije je bil v izgredih ubit policist, vendar podrobnosti o tem niso znane.

Medtem je opozicijsko Gibanje 23. junija, ki združuje politične stranke in civilno-družbena gibanja in ki nasprotuje vnovični kandidaturi Wada, napovedalo, da bodo v prihodnjih dneh izvedli pohod na predsedniško palačo, "da bi iz nje odstranili Wada".

Ta je sicer v petek zvečer demonstrante pozval, naj "prenehajo s protesti, ki ne vodijo nikamor", ter jih obtožil, da spodbijajo njegovo kandidaturo, "ki ima pravne temelje".

Po drugi strani pa je Ndour predsednika obtožil udara in zatrdil, da bo ostal kandidat za predsedniške volitve. Povedal je, da ima 48 ur časa, da se pritoži na odločitev ustavnega sveta.

Wade je predsednik od leta 2000. Leta 2007 je bil ponovno izvoljen za petletni mandat v skladu z leta 2001 sprejeto revizijo ustave, po kateri predsedniški mandat traja pet let, opravljanje dolžnosti pa je omejeno na dva mandata. Vendar pa je bila leta 2008 sprejeta nova sprememba ustave, ki je znova uvedla sedemletni mandat.