Sibirsko mesto Branaul so zavzeli protestniki, opremljeni s transparenti s protivladnimi slogani. Le da so ti protestniki bili možički kock za sestavljanje Lego, mali plišasti medvedki, junaki Southparka, figurice iz čokoladnih jajčkov in še bi lahko naštevali.Čeprav vse skupaj zveni kot šala, pa so Ruske oblasti vzele miniaturni protest resno, saj so igrače na transparentih nosile slogane kot so ''Sem za čiste volitve'', ''Tat bi moral sedeti v zaporu, ne v Kremlinu'' in ''146 odstotkov?''.

Oglejte si galerijo malih protestnikov.

''Sile politične opozicije se zatekajo k novim tehnologijam, da bi lahko izvajale javne dogodke – uporabljajo igrače z malimi plakati da ustvarijo mini proteste,'' je dejal namestnik mestnega policijskega načelnika. ''Po našem mnenju je to še vedno neodobreno javno zborovanje.''

Aktivisti so se očitno domislili novih načinov izražanja svojega mnenja, po tem, ko so oblasti večkrat zavrnile njihove prošnje po odobritvi javnega protesta, ki bi bil podoben moskovskemu.

Mimoidoči so protestnike, torej pingvine, lego-može, medvedke, jelenčke, superjunakinje iz risank in Southparka, opazovali z nasmeški, policija pa je vse vzela skrajno resno, vse natančno pregledala in popisala celo kaj piše na posameznih transparentih.

''Oblasti bi rade omejile meščane in njihovo pravico do izražanja svojega mnenja. V svojem poskušanju tega je njihov položaj postal že absurden.'' je dejala Ljudmila Aleksandrova, 26-letna organizatorka mini protesta. ''To smo hoteli še dodatno poudariti in prikazati absurdnost ter farso oblasti in njihovega boja z ljudmi.''