Sicer se je ideološka vojna med dvema deželama začela, ko je princ William napovedal kraljevi uradni obisk tja - kot je poročal BBC, gre za potezo, ki je le še pritegnila pozornost v času, ko Argentinci pospešeno krtiziranjo britansko prisotnost tam. Fernandezova je na to dejala, ''le prežijo na naše naravne vire, našo nafto, naše ribe.''

Cameron je na to dejal, da podpirajo Falklande in njihovo namero samoodločanja, kar pa zadnje čase spororčajo Argentinci pa je bolj podobno kolonializmu, saj si ljudje tam želijo ostati Britanci, Argentinci pa hočejo, da storijo nekaj drugega.

''Skušajo nas prikazati kot slabe in nasilne v tej zgodbi, a mi to nismo. Več kot očitno je, da Cameron govori nesmisle, ljudje pa to ponavadi delajo takrat, ko nimajo trdnih argumentov,'' je odgovorila Christina Fernandez de Kircher.

Spomnimo, letos se obeležuje 30. obletnica Falklandske vojne, odnosi med obema deželama pa so ponovno napeti. Pretekli petek so se odvili celo protesti, demonstranti so se zbrali pred britansko ambasado v Buenos Airesu, zažgali britansko sestavo in zahtevali drastično zmanjšanje diplomatskih vez s to deželo.