Dva od obdolženih naj bi domnevnim desničarskim teroristom Uweju Böhnhardtu, Uweju Mundlosu in Beate Zschäpe že leta 1998 priskrbela razstrelivo in kos strelnega orožja. Obstaja sum, da sta trojki iz Zwickaua, ki je obtožena desetih umorov v letih 2000-2007, pomagala tudi kasneje. Dva druga obdolženca naj bi članom NSU leta 2002 in 2003 priskrbela več kosov strelnega orožja, med njimi najmanj eno potezno šibrovko, pogovorno imenovano pumparica.

Racije so potekale v skupno sedmih stanovanjih in dveh poslovnih lokalih v zveznih deželah Saška in Turingija na vzhodu Nemčije ter v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugozahodu države.

Zaenkrat je znanih sedem domnevnih članov skupine NSU: poleg omenjenih treh - Böhnhardta in Mundlosa, ki sta v začetku novembra storila samomor, ter Zschäpejeve, ki se je po njunem samomoru sama predala policiji - so bili novembra in decembra aretirani še štirje njihovi domnevni pomočniki.

A po navedbah nemškega tožilstva poteka še preiskava proti večjemu številu oseb. Trenutno je pomoči teroristom NSU osumljenih enajst oseb, je na današnji novinarski konferenci v Karlsruheju pojasnil generalni zvezni tožilec Harald Range. To so štirje več, kot je bilo znano doslej, piše dpa.