Kot je volilna komisija še objavila na spletni strani, se je referenduma udeležilo nekaj manj kot dva milijona upravičencev. Približno 1,3 milijona jih je bilo za, nekaj manj kot 650.000 pa proti. Neveljavnih glasovnic je bilo slabih 12.000.

Potem ko je hrvaški državni vrh navdušeno pozdravil dvotretjinsko podporo volivcev na nedeljskem referendumu, za katero so Hrvaški čestitali tako EU kot države v regiji, so pripadniki Gibanja za Hrvaško - ne v EU, danes sporočili, da ne priznavajo izidov referenduma. Obenem so napovedali proteste na več koncih Hrvaške.

Kot so menili, kampanja pred referendumom ni bila demokratična, bila je enosmerna, brez širše javne razprave o dobrih in slabih straneh članstva Hrvaške v EU. Med drugim pa so še ocenili, da je "EU prostozidarska organizacija proti veri, Bogu in Cerkvi" ter zatrdili, da bo Hrvaška po vstopu v povezavo izgubila svojo suverenost.

V Gibanju za Hrvaško - ne v EU so zbrane večinoma desničarske zunajparlamentarne stranke in združenja. Na vprašljivo legitimnost referenduma zaradi nizke udeležbe je medtem danes v Osijeku opozorila tudi Hrvaška stranka prava (HSP). HSP je bila edina stranka, ki je v prejšnjem sklicu sabora odprto nasprotovala članstvu Hrvaške v EU.

Na decembrskih volitvah pa niso dobili dovolj glasov, da bi ostali v hrvaškem parlamentu.