Korporacija namerava do leta 2016 porabiti polovico svojega proračuna za vsebino izven londonskega okrožja, vendar pa namesto da bi vlagala v ljudi, ki že delajo v BBC-jevih uradih v Glasgowu, Salfordu, Bristolu, Cardiffu in Belfastu, ali pa da bi novo zaposlene na lastne stroške pošiljala izven prestolnice, raje zapravlja na milijone funtov za selitve londonskega osebja po Britaniji.

Glede na dokumente javnega značaja je BBC zapravil 8 milijonov funtov (9,5 milijona evrov) za hotele uslužbencev, ki v zadnjih dveh poslovnih letih delajo v različnih britanskih regijah. Skoraj 3 milijone funtov (3,6 milijona evrov) so porabili za nastanitve uslužbencev na Škotskem, dobrega 2,5 milijona pa za tiste v Walesu. Za prevoze osebja po državi so pri BBC zapravili najmanj dva milijona funtov (2,4 milijona evrov).

Številke še narastejo ob vztrajanju korporacije, da bo finančno podprla le določene oddaje (denimo serijo Merlin), ki jih snemajo izven Anglije. Osebje, igralci in napovedovalci, ki sicer živijo v Londonu, morajo tako pogosto odhajati iz prestolnice, stroški pa tako skokovito narastejo.