"V tem trenutku imamo v mrtvašnici 162 trupel in ta številka se bo morda spremenila, ker trupla še prinašajo," je povedal predstavnik glavne mrtvašnice v mestu, ki je želel ostati neimenovan. Pri Rdečem križu pa so našteli 121 mrtvih, je povedal vir v organizaciji.

Novinar tiskovne agencije AFP je pred tem v mrtvašnici glavne bolnišnice v Kanu naštel najmanj 80 trupel, med katerimi so imela številna strelne rane, število žrtev pa se bo po pričakovanjih še povečalo. Pred mrtvašnico je na prevzem trupel svojcev čakalo okoli 100 ljudi.

Trupla kar ležijo na ulici

"Hodim po ulici v svoji soseski. Samo med mojo hišo in sedežem policije na tej ulici sem naštel 16 trupel, ki ležijo na cesti, od tega šest policistov," je pred tem po navedbah AFP izjavil Naziru Muhamed, ki živi v bližini policijske postaje v mestu Kano, tarče enega od napadov.

Kano je največje mesto na večinsko muslimanskem severu Nigerije. Kaos je v mestu izbruhnil v petek ponoči, ko je bilo slišati kakih 20 eksplozij in več strelskih napadov, katerih tarče so bile policijske postaje, imigracijski uradi in tudi stanovanja priseljencev. V mestu so razglasili 24-urno policijsko uro.

Odgovornost za tokratno serijo napadov je prevzela skrajna islamistična skupina Boko Haram, ki je tudi v preteklosti stala za podobnimi napadi na severu Nigerije.In tako se je tudi zgodilo – novinar tiskovne agencije AP se je namreč dokopal do bolnišničnih dokumentov, iz katerih je razvidno, da je umrlo vsaj 120 ljudi. Predstavniki bolnišnice so komentar zavrnili, so pa novinarji v mrtvašnici uspeli našteti nekaj več kot sto trupel, poleg tega pa so se dokopali še do poročil.