"Neverjetno in nedopustno! Ona lahko misli kar hoče, toda Republika Srbska je izraz volje srbskega naroda in ona se nikakor ne bi smela vpletati v naš obstoj. Niti soditi, kakšna država smo. Naj se drži svojih filmov. Takšne izjave presegajo meje okusa. Mi seveda ne bomo gostili takšne manifestacije v Banjaluki. Ne moremo ji prepovedati, da pride, vendar naj vidi, na kakšen sprejem bo naletela. Jasno je, da ni dobro poučena in da je pod vplivom določenih bošnjaških skupin," je izjavil Dodik in dodal, da so oni premagali veliko ljudi, pa bodo tudi takšno dekle.

Številni srbski igralci pa so po pisanju Kurirja ogorčeni, ker je Joliejeva v svojem režijskem prvencu, V deželi krvi in medu, Srbe označila za množične morilce, režiser Emir Kusturica pa je o hollywoodski igralki dejal: "Ona pripada kinematografiji, ki je pravzaprav skrita propaganda. Ko je prišla delat film o trpljenju bosanskih muslimanov, lahko pa bi tudi o trpljenju Srbov, saj niso trpeli le bosanski muslimani – čeprav večinoma so – to je skregano s pametjo. Zato ker ona nikakor ne more občutiti tega problema." Kusturica je dodal, da namerava v času, ko bo Joliejeva obiskala Beograd, odpotovati v Južno Ameriko.

Branko Đurić, ki je eden glavnih igralcev v filmu, pa je za Slobodno Dalmacijo povedal, da so napačni podatki glede števila žrtev najverjetneje le napaka: "Če je tako, kot govorite, potem bi bilo treba napako vsekakor popraviti. Mislim, da se film bolj ukvarja z ljubezensko zgodbo dveh mladih v času vojne, podatki, ki pa so omenjeni v zvezi z vojno, pa bi morali biti točni zaradi občutljivosti teme."