Kot je poudaril odvetnik, ne obstajajo nobeni dokazi, da bi Mubarak egiptovskim varnostnim silam februarja lani odredil streljanje na protirežimske protestnike. Ob tem je spomnil tudi na pričanji vodje egiptovskega vrhovnega vojaškega sveta, maršala Huseina Tantavija, in nekdanjega vodje egiptovskih obveščevalcev Omarja Sulejmana. Sulejman in Tantavi sta pričala konec lanskega leta za zaprtimi vrati, sodišče pa je prepovedalo objavo njunih izjav. A po trditvah odvetnikov sta oba pred sodnikom zatrdila, da ne vesta ničesar o tem, da naj bi ukaz za streljanje prišel od Mubaraka. Tantavi je to zatrdil že tudi javno.

Obramba ima za predstavitev svojega primera pet dni časa. Pri tem bo predvsem izpodbijala trditve tožilstva in odvetnikov svojcev žrtev o tem, zakaj si Mubarak zasluži smrtno kazen. Al Deb je poleg tega velik del današnjega nastopa porabil za naštevanje Mubarakovih dosežkov, vse od njegovega rojstva leta 1928 naprej. Zatrdil je, da gre za spoštovanja vrednega človeka, ki je Egiptu služil skupno 60 let in ki ni niti agresiven niti žejen krvi. "Je samo človek, ne pa diktator," je poudaril.

Bivšega predsednika so sicer danes na sodišče ponovno pripeljali z reševalnim vozilom in na nosilih. Pokrit je bil z odejo, obraz pa so mu zakrivala sončna očala. Sojenje se bo nadaljevalo v sredo. Poleg Mubaraka sedi na zatožni klopi še deset ljudi - bivši notranji minister Habib al Adli in šest visokih policijskih častnikov, ki so obtoženi odgovornosti za nasilno zadušitev množičnih protirežimskih protestov med 18-dnevno vstajo v Kairu, ter Mubarakova sinova Ala in Gamal ter poslovnež Husein Salem, ki so obtoženi korupcije. Mubarak je obtožen obojega.