V skupini 32 držav, ki imajo v posesti vsaj en kilogram snovi, ki bi se lahko uporabila za izgradnjo jedrskega orožja, se je na seznamu kot najbolj varna država znašla Avstralija. Sledijo ji Madžarska, Češka in Švica. Najslabše pa sta se, povsem pričakovano, uvrstila Pakistan in Severna Koreja.
ZDA so skupaj z Belgijo pristale na nesrečnem 13. mestu, Iran, Vietnam in Indija pa so se izkazale za bolj nevarne in zaupanje nevredne. 

Med državami, ki posedujejo jedrsko orožje, je NTI kot najbolj varno državo izmed 32., ki so se znašle na tem seznamu, ocenila Veliko Britanijo. Sledita ji ZDA in Japonska, Iran pa je pristal na 30. mestu. 

NTI pa je pripravila tudi seznam vseh držav na svetu, ki imajo jedrske elektrarne in jih razvrstila glede na to kako varne so. Vseh držav, ki uporabljajo to vrsto energije je 144. Zadnje mesto je pripadlo Somaliji, ki so ji tesno za petami sledile Demokratična republika Kongo, Zimbabve in Čad.

Slovenija sodeč po tem seznamu velja za eno izmed bolj varnih držav, saj so jo strokovnjaki uvrstili na visoko četrto mesto. Prav na vrhu seznama pa so se znašle Finska, Danska in Španija.