V Veliki Britaniji se krepi politični pritisk in pritisk javnosti zaradi visokih nagrad in plač predvsem v finančni industriji, ki je prispevala levji delež k izbruhu finančne krize leta 2007. Kljub temu vodilni v industriji še naprej prejemajo vrtoglave zneske, velikokrat tudi v primeru, da je družbo pred propadom rešila država.

Cameron se je odločil, da je temu potrebno narediti konec. "Dajmo delničarjem moč z možnostjo neposrednega odločanja o plačnih paketih vodilnih kadrov," je poudaril. Trenutno britanska zakonodaja delničarjem daje le možnost izražanja posvetovalnega mnenja o plačah vodilnih. Kako bi lahko delovala nova zakonodaja, še ni jasno, lahko pa bi bila del paketa reform, ki ga pripravlja britanski minister za gospodarstvo Vince Cable.

Cameron je danes še poudaril, da morajo imeti ljudje zaupanje, da ima vlada vizijo bolj poštenega, boljšega gospodarskega sistema in bolj poštene, boljše družbe, v kateri bodo ljudje nagrajeni za trud in pravilne odločitve. Za omejevanje nagrad so se izrekli tudi koalicijski partnerji konservativcev, liberalni demokrati, medtem ko so opozicijski laburisti kritični do Camerona pri reševanju tega vprašanja.