Žaro s Havlovimi posmrtnimi ostanki so položili v družinsko grobnico, kjer je že pokopana leta 1996 preminula prva žena Olga ter Havlovi starši in stari starši.

Današnje žalne slovesnosti so se udeležili zgolj družinski člani in najtesnejši prijatelji nekdanjega oporečnika, priznanega dramatika in ikone žametne revolucije. Pokop žare s Havlovim pepelom je na željo vdove Dagmar potekal ob 15. obletnici njune poroke, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po ceremoniji, ki jo je vodil katoliški duhovnik, je Dagmar Havlova poljubila žaro, nato pa so jo položili v grobnico. Na Havlovo željo so na grobnico vklesali le njegovo ime, brez navedbe predsedniške funkcije. Vaclav Havel je umrl 18. decembra po dolgotrajni bolezni v svoji podeželski hiši v kraju Hradeček, kjer je v zadnjih mesecih preživel večino svojega časa.

V Pragi so 23. decembra potekale uradne pogrebne slovesnosti za Havlom, ki so se jih udeležili številni visoki gosti iz sveta, na ulicah češke prestolnice pa se je Havlu poklonilo na tisoče Čehov.