Kljub vsemu Wulff za zdaj uživa zaupanje tako kanclerke Angele Merkel kot svojih državljanov. Po poročanju dpa je Merklova danes posredno pozvala predsednika, naj se odzove na obtožbe o grožnjah največjemu nemškemu časopisu Bildu. Kot je novinarjem pojasnil namestnik tiskovnega predstavnika nemške vlade Georg Streiter, Merklova povsem zaupa, da bo Wulff celovito odgovoril na vsa vprašanja. Merklova gleda na Wulffovo delo z "velikim spoštovanjem" in tu se nič ni spremenilo, je dodal Streiter.

Nemci so s predsednikom prav tako še naprej zadovoljni. Kot kaže danes v reviji Stern objavljena javnomnenjska raziskava, je z Wulffovim delom zadovoljnih 63 odstotkov vprašanih, 30 odstotkov je nezadovoljnih. Vendar pa je res, da je bila raziskava inštituta Forsa opravljena, preden so v ponedeljek pojavile nove obtožbe na predsednikov račun.

Na nov val kritik in obtožb, ki letijo nanj zadnje dni, pa se bo skušal Wulff odzvati v današnjem skupnem intervjuju za nemški televiziji ARD in ZDF. Pogovor, ki ga bodo posneli tekom dneva in naj bi ga predvajali drevi, bo morda prinesel tudi odgovor na vprašanje o politični prihodnosti nemškega predsednika.

52-letni Wulff se je znašel v nemilosti, potem ko je konec leta prišlo na dan, da je skušal preprečiti objavo zgodbe o zasebnem posojilu, ki ga je dobil od soproge nekega nemškega podjetnika.

Wulff grozil novinarju

Nato so se nanj v ponedeljek zgrnile še nove obtožbe, in sicer, da je pritiskal na najbolj bran nemški časnik Bild, naj preneha s pisanjem zgodbe o omenjenem posojilu. Predsednik države je ob tem zagrozil, da bo v nasprotnem primeru pri policiji ovadil novinarje.

Wulff je tudi poklical odgovornega urednika Bilda Kaija Diekmanna, in sicer iz Kuvajta 12. decembra. Na Diekmannovi telefonski tajnici je po besedah slednjega pustil sporočilo, da če bodo pri Bildu nadaljevali zgodbo, bo to pomenilo "vojno".

Po navedbah Welt Online pa naj bi nemški predsednik že lani poleti s telefonskim klicem poskušal preprečiti objavo zanj neljubega prispevka.

Časnik Welt am Sonntag naj bi takrat domnevno pripravljal zgodbo o Wulffovi družinski zgodovini. Predsednik naj bi v zvezi s tem telefoniral tudi vodstvu izdajatelja časopisa, nekatere avtorje zgodbe pa so celo povabili na pogovor na grad Bellevue, ki je predsednikova rezidenca. Zgodbo naj bi Welt am Sonntag nato vseeno objavil.