Karzaj je notranjemu ministrstvu v nedeljo naročil, da je treba primer Sahar Gul "resno preiskati", so sporočili z njegovega urada. Namestniku notranjega ministra je tudi naročil, da je treba tiste, ki so dekle mučili, aretirati.

Pred mesecem dni so oblasti na severu afganistanske province Baghan rešile dekle, potem ko so se pojavile govorice, da jo mučijo, ker noče sodelovati v prostituciji. Dekleta še niso zaslišali, saj čakajo, da si popolnoma opomore.

Sahar se je pred sedmimi meseci morala poročiti s 30-letnikom. Policija je sprožila preiskavo potem, ko sta njena starša sporočila, da se že več mesecev nista videla in slišala s svojo hčerjo. "Potem ko jo je policija rešila iz temne sobe v hiši moževih staršev, smo videli, da ji je mož izpulil vse nohte. Z zlomljenim glasom je povedala, da ji je mož včasih trgal meso s kleščami," je povedal uslužbenec tamkajšnje policije Jawid Basharat in dodal, da je bilo dekle tudi popolnoma sestradano. Njen mož je pobegnil, njegova starša pa so aretirali.

Direktorica urada za ženske zadeve v Baghlanu Rahima Zarifi je dejala, da so dekle takoj sprejeli v bolnišnico. Po besedah Zarifijeve primer kaže na to, da v delih države ženske še vedno trpijo, čeprav je napredek po padcu talibanskega režima v splošnem očiten.