Mubaraka so tudi danes na sodišče pripeljali z reševalnim vozilom, v dvorano pa prinesli na nosilih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 83-letni Mubarak ima namreč težave s srcem, po besedah enega od njegovih odvetnikov pa tudi rak želodca. Od aprila je v priporu v vojaški bolnišnici na obrobju Kaira.

Sojenje Mubaraku se je po treh mesecih premora zaradi volitev v državi znova začelo prejšnjo sredo. Danes se je nadaljevalo, kot navaja AFP pa je sodnik že odločil nadaljevanje sojenja za torek, sredo in četrtek.

Ob bivšemu predsedniku sodijo tudi njegovima sinovoma Alaju in Gamalu, nekdanjemu zloglasnemu notranjemu ministru Habibu al Adliju in šestim visokim policijskim častnikom. Obtoženi so korupcije in odgovornosti za nasilno zatrtje množičnih protirežimskih protestov februarja letos, ki so terjali okoli 850 življenj.

Sojenje se je začelo avgusta, oktobra pa je bilo preloženo zaradi zahteve odvetnikov svojcev žrtev protirežimskih protestov, da se zaradi pristranskosti zamenja sodnika Ahmeda Refata, a je bila ta zahteva 7. decembra zavrnjena. Zadnje zaslišanje je potekalo septembra, ko je pričal vodja egiptovskega vrhovnega vojaškega sveta, maršal Husein Tantavi.