Nemški predsednik je celo poklical odgovornega urednika Bilda Kaija Diekmanna in to iz Kuvajta 12. decembra, sta danes poročala Süddeutsche Zeitung in Frankfurter Allgemeine Zeitung. Na Diekmannovi telefonski tajnici je po besedah slednjega pustil sporočilo, da če bodo pri Bildu nadaljevali z zgodbo, bo to pomenilo "vojno".

Wulff se je sicer zaradi afere s posojilom in počitnikovanjem pri prijateljih javno opravičil, a kritike na njegov račun ne pojenjajo. Proti njemu se vseskozi pojavljajo tudi nove kazenske ovadbe, a je tožilstvo še vse zavrnilo zaradi pomanjkanja dokazov o kaznivih dejanjih. Skupno so sicer našteli že kar 20 ovadb, med njimi tudi številne anonimne.

Plaz kritik se je na Wulffa, ki je nemški predsednik postal junija 2010, usul zaradi spornega posojila in šestih počitnikovanj pri zasebnikih, ko je bil še ministrski predsednik Spodnje Saške. Za nakup hiše naj bi leta 2008 dobil več kot 500.000 evrov zasebnega posojila. Po lastnih besedah naj bi mu posojilo dala Edith Geerkens, soproga podjetnika Egona Geerkensa. S parom je Wulff že vrsto let osebni prijatelj.

Kritikam se je pridružila tudi nemška opozicija, ki je mnenja, da bi moral predsednik podrobneje pojasniti to posojilo v višini okoli 500.000 evrov, ki ga je očitno dobil po nižji obrestni meri od tržne.

Wulffa so sicer že leta 2010 v deželnem zboru Spodnje Saške zaslišali prav glede poslovnih odnosov z Geerkensom, a ne zaradi posojila, pač pa zaradi njegovega dopustovanja na Floridi decembra 2009. Wulff in njegova družina so namreč tja brezplačno leteli v poslovnem razredu, kar naj bi stalo 3000 evrov. V skladu z deželno zakonodajo pa bi člani vlade lahko prejeli le darila v vrednosti do deset evrov.