Iz bolnišnice so v soboto sporočili, da princ Filip dobro okreva, a za zdaj še ni znano kdaj bo lahko bolnišnico zapustil, poroča BBC.

V bolnišnici ga je še obiskalo šest njegovih vnukov, tudi princa William in Harry. Predstavnik za stike z javnostjo kraljeve družine je za BBC izjavil: "Vojvoda se dobro počuti in bo v bolnišnici na opazovanju ostal še nekaj dni. Kraljica vas bo o njegovem stanju še naprej obveščala. Zaenkrat pa ne vemo kdaj ga bodo iz bolnišnice odpustili.“

Britanski mediji sicer poročajo, da bi moralo princa Filipa doleti kaj hujšega kot operacija na srcu, da bi to zlomilo njegovega duha. Le nekaj ur po operaciji je namreč zahteval, da ga spustijo domov. "Dobro se počutim," je zdravnikom dejal 90-letnik. "Nočem zganjati panike. Hočem domov."

Vir iz bolnišnice Papworth je dejal, da princ neprestano zahteva, da ga spustijo domov. Ob postelji mu družbo dela kraljica Elizabeta II., ki naj bi s helikopterjem priletela iz Sandringhama takoj, ko je izvedela novico o slabem zdravstvenem stanju moža.