Stratfor je medtem sporočil, da je suspendiral vse operacije na svojih strežnikih in elektronski pošti, ter zatrdil, da razkritje zadeva "zgolj seznam nekaterih članov, ki so kupili naše publikacije, in ne kompromitira seznama posameznikov ali pravnih oseb, ki so v poslovnem odnosu s Stratforjem". Hekerski napad tako po poročanju AP naj ne bi ogrozil podjetij in vladnih agencij, ki poslujejo s think tankom, ampak le posamezne zaposlene, ki so naročeni na publikacije.

Stratfor s sedežem v teksaškem Austinu sicer ponuja politične, ekonomske in vojaške analize, s katerimi pomaga svojim strankam zmanjševati tveganje. Stranke družbe so med drugim ameriško obrambno ministrstvo, organi pregona, medijske organizacije in računalniški gigant Apple. Iz Pentagona so že sporočili, da hekerji njihovih podatkov niso uspeli ukrasti.

Novico o napadu so na spletu objavili kar člani hekerske skupine Anonymous. Eden izmed članov je zapisal, da so izpraznili račune podjetja in da bodo ves denar darovali v humanitarne namene. CNN poroča, da naj bi hekerji domnevno ukradli več kot milijon dolarjev. Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, so nekateri klienti že potrdili, da je na njihovih računih res prišlo do neavtoriziranih transakcij.

Skupina Anonymous je v preteklosti prevzela odgovornost za nekatere velike hekerske napade, med drugim za napade na velike finančne institucije, v katerih vidi sovražnike spletne strani WikiLeaks.

Kot je zatrdila na spletnem socialnem omrežju Twitter, predstavlja napad na Stratfor le začetek tovrstnih akcij, navdih za katere predstavljajo božični prazniki.