Gavrić je bil marca letos ranjen v mafijskem obračunu. Bil je voznik umorjenega, ki naj bi bil vodja lokalnega podzemlja. Ta je umrl v toči krogel dveh morilcev na motorju, ki sta sredi Cape Towna prerešetala njegov BMW. Pri tem je strel v prsi dobil tudi Gavrić. Policija in reševalci so ga iz vozila rešili, a ker so pri njemu našli pet gramov kokaina, so ga aretirali in obtožili - zaradi posedovanja mamil mu bodo pričeli soditi prihodnji mesec.

Prijeli so ga sicer pod imenom Saša Kovačević, njegovo pravo identiteto pa je policija odkrila tekom preiskave, ko so njegove prstne odtise poslali v preveritev Interpolu. Ob tem se je izkazalo, da je Kovačević pravzaprav Gavrić in da je tudi v južnoafriškem podzemlju znan kot "Arkanov morilec".

Arkana - enega najbolj znanih kriminalcev z območja nekdanje Jugoslavije in vodjo srbskih paravojaških enot med vojnami na Balkanu, ki je obtožen tudi vojnih zločinov pred haaškim sodiščem - je ustrelil 15. januarja 2000 v hotelu Intercontinental v Beogradu.

Gavrića so skupaj s sodelavcema Milanom Đuričićem in Draganom Nikolićem zaradi umora Arkana prijeli leta 2001, jih tudi obsodili, a je srbsko vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in zahtevalo novo sojenje. Poleg tega so jih leta 2003 izpustili, da bi se lahko branili s prostosti, kar so izkoristili in za njimi se je izgubila vsaka sled. Sodišče jih je nato leta 2006 po treh ponovljenih sojenjih vendarle obsodilo, in sicer na po 30 let zapora.

Dobroslavu Gavriću so leta 2006 sodili v odsotnosti. Zaradi umora Ražnatovića je bil obsojen na 30 let zaporne kazni, med sojenjem pa je Gavrić trdil, da se je v času umora slučajno nahajal prav tam.

V Južnoafriški republiki pa pričakujejo tudi zahtevo Srbije za njegovo izročitev, da bi odslužil dosojeno kazen, piše časnik New Age.