Predstavnik pakistanske policije Malik Aršad je francoski tiskovni agenciji AFP povedal, da so neznanci streljali, tudi z raketo, na cisterne, ki so stale na začasnem terminalu v Kveti. Izbruhnil je požar, v katerem je bilo uničenih med 15 in 20 tovornjakov in cistern, je dodal. Po podatkih drugega predstavnika policije naj bi bilo uničenih najmanj 23 tovornjakov. Ali je požar zahteval žrtve, pa zaradi obsežnosti požara Aršad ni znal povedati.

Tovornjaki so na omenjenem terminalu stali, potem ko je Pakistan 26. novembra zaprl mejo z Afganistanom v znak protesta, ker so letala Nata v čezmejnem napadu v Pakistanu ubila 24 pakistanskih vojakov. ZDA in Nato so zatrdili, da je šlo za napako in napovedali preiskavo dogodka. Po zaprtju meje pa je v Pakistanu obtičalo več sto tovornjakov z blagom in gorivom za vojake Nata v Afganistanu na slabo varovanih terminalih.

Odgovornost za napad ni prevzel še nihče. Za podobne napade so doslej odgovornost prevzemali talibani, ki želijo s tem motiti oskrbo 130.000 pripadnikov mednarodnih sil v Afganistanu.