Sodnik je v sklopu rednega polletnega poročila o delu sodišča povedal tudi, da ne pričakuje, da bi se pritožni proces v primeru Vojislava Šešlja lahko pravnomočno zaključil do konca 2014.

Do sklepnih besed prvostopenjskega postopka proti Šešlju, ki je obtožen zločinov proti Nesrbom na Hrvaškem, v Vojvodini in BiH, naj bi prišlo 5. marca naslednje leto, sodišče pa bo nato izreklo nepravnomočno sodbo.

Sodnik je povedal tudi, da ni možno predvideti, kdaj bo zaključen proces proti zadnjima dvema ujetima obtožencema, Ratku Mladiću in Goranu Hadžiću. Meron pravi, da pričakuje, da bo sodišče naslednje leto izreklo eno pravnomočno razsodbo, po zaključku pritožbenega postopka.

Za leto 2013 je predvidenih pet pravnomočnih sodb. Takrat naj bi bili zaključeni tudi postopki proti Nikoli Šainoviću in četverici vojaških in policijskih generalov, ki so obtoženi vojnih zločinov na Kosovu, kot tudi šesterici častnikov Vojske Republike Srbske, ki so obtoženi genocida in zločinov proti človeštvu v Srebrenici.

Predsednik sodišča je ocenil, da pritožbeni postopki v primerih Vojislava Šešelja, Zdravka Tolimira in vodij bosanskih Hrvatov, na čelu z Jadrankom Prlićem, ne bodo zaključeni do decembra 2014.