34-letnik je sodelujočim na paradi kričal: "Ubij ped**, j**em vam …, vse bi vas bilo treba pobiti." S tem je storil dve kaznivi dejanji – nasilno obnašanje in pa kršenje pravic glede svobode zbiranja in javnega protestiranja, obe kaznivi dejanji pa sta bili storjeni iz sovraštva.

Sodnica Marisa Matić je 34-letniku izrekla enoletno pogojno kazen s poizkusnim rokom treh let, poroča Index.

Mislil, da so na tekmi, ne na paradi

Obtoženi je na sodišču dejanje priznal in dejal, da se kesa. Množica ga je domnevno popolnoma prevzela, zato se je postavil na klop, kričal in sodelujočim z rokami grozil. Žal mu je, da je bilo videti tako, saj pravi, da nima popolnoma nič proti istospolno orientiranim osebam. Imel naj bi celo enega takšnega prijatelja, kakor je razložil.

V Split je prišel z navijaško skupino Hajduka, Torcido. Mislil je, da se ljudje spravljajo na tekmo in se v skladu s tem tudi obnašal. Sodnici je razložil, da je popolnoma normalno, da se na tekmi kriči na navijače nasprotnega kluba in se jih obmetava z žaljivkami.

Njegovo obnašanje pa nikakor ni bil odziv na homoseksualce. Sedaj se zaveda, da takšno obnašanje na ulici ni sprejemljivo v nikakršnem primeru.