Gallupov inštitut navaja, da tako nizke podpore leto dni pred volitvami za drugi mandat ni imel noben drugi predsednik po drugi svetovni vojni. Harry Truman je imel 54-odstotno podporo, Dwight Eisenhower 78-odstotno, Lyndon Johnson 44-odstotno, Richard Nixon 50-odstotno, Jimmy Carter 50-odstotno, Ronald Reagan 54-odstotno, George Bush starejši 52-odstotno, Bill Clinton 51-odstotno in George Bush mlajši 55-odstotno.

Razen Busha starejšega in Carterja so vsi omenjeni uspeli osvojiti drugi mandat. Gallup je tudi izračunal, da je povprečna podpora Obamovemu delu na položaju v treh letih mandata le 49-odstotna. Slabše povprečje so imeli le Carter, Truman in Gerald Ford. Obama kaj veliko ne more storiti, saj ima nasproti kongres z republikansko večino v predstavniškem domu, ki je odločena blokirati njegove programe.

Vendar pa to volivcev ne bo preveč zanimalo. Obami je podpora padla tudi zaradi nesposobnosti kongresnega odbora, da najde kompromis glede znižanja proračunske porabe. Obama se namreč v delo odbora ni vpletal oziroma se ni opredeljeval. Med drugimi mu je to zameril republikanski guverner New Jerseyja Chris Christie.

Ta je sicer za blokado v Washingtonu okrivil tudi svojo stranko, najbolj pa Obamo. Še posebej zaradi neuspeha odbora, da najde 1200 milijard dolarjev prihrankov. Christie, ki med republikanskimi kandidati podpira Mitta Romneyja, se je v pogovoru za lokalni medij vprašal, zakaj državljani sploh plačujejo za "statista" v ovalni pisarni.