Prvi dan volitev bodo svoje glasove lahko oddali prebivalci Kaira, Aleksandrije in še sedmih provinc, decembra in januarja pa bodo sledile volitve v preostalih 18 provincah. Po vsakih volitvah je predviden drugi krog volitev v tistih okrajih, kjer nobeden od kandidatov ne bo dobil absolutne večine.

Opazovalci so poročali, da se v nekaterih volilnih okrajih volitve niso začela točno ob uri, saj sodniki, ki nadzorujejo potek volitev, niso pravočasno prispeli na volišča. S številnih volišč so poročali tudi o kršitvah volilnega molka, saj naj bi člani posameznih strank, predvsem islamistične stranke Svoboda in pravičnost, delili volilne letake.

Volitve v znamenju dolgih vrst čakajočih

Aleš Gaube, Dnevnikov novinar, ki se trenutno nahaja v Kairu, poroča, da agitacijo izvajajo vse politične stranke. "Prvi dan volitev v znamenju zapletov, agitiranja na voliščih, dolgih vrst čakajočih in obilico dobre volje," je Gaube zapisal na svojem twitter profilu.

Volilna komisija se je pozno popoldne zaradi množičnega odziva volivcev odločila, da podaljša glasovanje za dve uri. Volišča se bodo tako zaprla ob 21. uri po krajevnem času (ob 20. uri po srednjeevropskem času).

Le nekaj ur pred volitvami so po poročanju AFP na severu Sinajskega polotoka razstrelili plinovod, prek katerega poteka dobava plina v Izrael. Oboroženi neznanci so po navedbah očividcev zahodno od mesta El Ariš na dveh mestih pod plinovod podtaknili eksploziv. O morebitnih žrtvah ne poročajo.