Mednarodni tribunal za vojne zločine v Kuala Lumpurju je Blaira in Busha spoznal za kriva za vojne zločine, zločine proti miru in zločine proti človečnosti zaradi napada na Irak leta 2003. Malezijske oblasti si prizadevajo, da bi razsodbo uveljavile tudi prek mednarodnih sodišč za vojne zločine.

Sodišče se je opiralo na mednarodno zakonodajo, v procesu pa so sodelovali tudi tuji strokovnjaki za mednarodno pravo. Eden izmed strokovnjakov za mednarodno pravo je njune zločine poistovel z zločini nacistov.

Tožilstvo je poudarilo, da sta Tony Blair in George Bush z vstopom v vojno in napadom na Irak, 19. marca 2003, svoji državi načrtno popeljala v vojno. Obramba je v zagovor navedla dejstvo, da je napad na ZDA, 11. septembra 2001, predrugačil svet in da je takrat zavladala atmosfera strahu. Sodišče je povezavo z napadom na dvojčka zavrnilo kot nedokazano in nično.

Po besedah tožilstva si je ameriška administracija izmislila obstoj orožji za množično uničevanje in dodalo, da "medtem ko je Bush lagal, so ljudje umirali". Združeni narodi so 2. novembra 2002 z resolucijo zavrnili napad na Irak, saj ni bilo nikakršnih dokazov, da Sadamov režim premore orožja za množično uničevanje, izgovor za posredovanje pa ni moglo biti niti humanitarna intervencija.

Obramba je poudarila, da je vojna "osvobodila iraško ljudstvo". Po njihovem mnenju je bil Sadam Husein grožnja, ki jo mednarodna skupnost ni več mogla spregledati. Tožilstvo je dokumente, opirajoče se na knjigo spominov obeh obtoženih, zavrnilo. Po njihovem mnenju sta Blair in Bush namerno spregledala vse mednarodne zakone in načrtno ravnala v nasprotju z določili prava.