Današnji incident se je zgodil pred vladno palačo v središču Kaira, ki se nahaja le 500 metrov od trga Tahrir, simboličnega centra protestov, ki so februarja letos z oblasti odnesli dolgoletnega egiptovskega voditelja Hosnija Mubaraka.

Po tem, ko so protestniki na vojaška vozila začeli metati kamenje, so ta začela voziti vzvratno in ob tem do smrti povozila eno osebo, trdijo protestniki, ki so na spletu objavili tudi fotografijo trupla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protesti pred vladno palačo so se začeli, ko je vojaški svet v petek za predsednika vlade imenoval Kamala Al Ganzourija, ki ga mnogi vidijo kot pripadnika Mubarakovega režima. Protestniki zahtevajo, da vojska oblast nemudoma preda začasni vladi, ki bi Egipt vodila do predsedniških volitev junija naslednje leto.

Vojaški svet, ki mu predseduje dolgoletni Mubarakov obrambni minister Husein Tantavi, pa je doslej zatrjeval, da bo oblast predal demokratično izvoljenemu predsedniku šele po volitvah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.