V Veliki Britaniji je izbruhnil nov škandal, ki so ga razkrili novinarji. Skupina novinarjev je pod krinko v južnem Londonu duhovnike prepričala, da so okuženi z virusom HIV in da ne verjamejo sodobni medicini. Duhovniki so jim verjeli in jih popeljali skozi proces zdravljenja v katerem so jih po obrazu polivali s sveto vodo in prosili hudiča naj zapusti njihovo telo.

Duhovniki iz cerkve "Sinagoga, cerkev vseh narodov“ iz Southwarka trdijo, da je njihovo zdravljenje 100 odstotno učinkovito, poroča Sky News. Cerkev, ki se financira preko prispevkov vernikov, je sicer registrirana kot humanitarna organizacija, kar ji nudi številne olajševalne okoliščine, med drugim tudi pri plačevanju davkov.

Nekdanji britanski minister za zdravstvo Lord Fowler je zdravljenje duhovnikov označil za veliko potegavščino, ki se lahko konča s smrtjo.

Dokumenti razkrivajo, da je vseh šest Britancev, ki so prenehali z jemanjem zdravil, izgubilo življenje. Ni pa dokazov, ki bi dokazovali, da so bili umrli člani sinagoge. Britanski zdravniki pa opozarjajo, da molitev ne more biti nadomestilo za zdravila.