Na množico protestnikov, ki se je zbrala na osrednjem trgu v Sani, so streljali oboroženi moški v civilnih oblačilih. Po napadih so se protestniki vrnili na osrednji trg, medtem ko so napadalci zasedli različne dele prestolnice, kar naj bi po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v teh delih mesta povzročalo velike napetosti. Protestniki so sicer vzklikali tudi gesla proti opozicijskemu gibanju Splošni forum, ki ga vodi islamistična stranka Al Islah.

Podobni protesti se danes odvijajo tudi v drugem največjem jemenskem mestu Taiz, kjer naj bi po podatkih organizatorjev na ulicah protestiralo "na sto tisoče ljudi". Jemenski predsednik je po smrti petih protestnikov v Sani danes odredil preiskavo in obsodil nasilje, poroča AFP. Saleh je "ukazal notranjemu ministrstvu, naj izvede celovito preiskavo" in odgovorne za zločine pripelje pred roko pravice ne glede na to, kateri stranki pripadajo, je poročala državna tiskovna agencija Saba.

Saleh, ki je na čelu države že 33 let, je po desetih mesecih protestov v sredo v Rijadu vendarle podpisal načrt o končanju krize v Jemnu, ki ga je pripravil Svet za sodelovanje zalivskih držav in ki med drugim vsebuje njegovo predajo oblasti. Opozicija je dogovor podpisala že aprila, Saleh pa je podpis doslej vztrajno zavračal, s tem pa v državi sprožil množične protirežimske proteste, z nasilnim zatiranjem protestov pa tudi krizo, ki je zahtevala več sto življenj in na tisoče ranjenih.

Obenem je bila v Rijadu podpisana časovnica za uresničitev načrta o predaji oblasti, ki med drugim predvideva, da bo Saleh oblast predal najkasneje v treh mesecih, in sicer začasno svojemu namestniku Abdu Rabu Mansurju Hadiju, v zameno za kazensko imuniteto zase in svoje bližnje.