Kot je Erjavec povedal, DeSUS ob zavzemanju za navedene skupine ne zagovarja tajkunskega kapitala in nasprotuje zamrznitvi pokojnin, v stranki pa tudi menijo, da ni prav, da se kriza rešuje na plečih tistih, ki že tako najtežje živijo, je dejal.

Za rešitev krize je DeSUS pripravil gospodarski program, ki z napovedjo državnih strateških naložb - tretjega pomola v Luki Koper in gradnjo hidroelektrarn - ponuja nova delovna mesta, je nadaljeval.

Denar za prvo omenjeno naložbo bi dobili od strateških azijskih in evropskih partnerjev, drugo pa bi denarno podprla Svetovna banka, ki je pokazala veliko zanimanje za vlaganje v projekte, ki zagotavljajo varne naložbe, je pojasnil Erjavec.

Slovenski prostor je namreč potrebno odpreti za tuje naložbe, pospeševati pa je treba tisti del gospodarstva, ki je izvozno naravnan, je menil in dodal, da je v Sloveniji že nekaj izjemno uspešnih podjetij, ki pa imajo težave zaradi finančnega krča bančnega sistema.

Tega so izčrpala nekritično podeljena tajkunska posojila, NLB pa zaradi teh ni sposobna kreditirati dobrih gospodarskih programov. Ob tem se v DeSUS ne strinjajo s tem, da jo morajo sedaj za krizo in druge težave nič krivi upokojenci ter drugi davkoplačevalci reševati z državnimi dokapitalizacijami, je opozoril.

V Novem mestu na listi DeSUS kandidirata 65-letna upokojena višja medinska sestra Jožica Majcen ter 58-letni upokojeni pravnik in nekdanji direktor Telekoma Adolf Zupan. Oba je Erjavec danes podprl.