Protesti na Wall Streetu potekajo že dva meseca. Po vsem svetu so pripravili tudi "proslave“ s katerimi so želeli pokazati, da dva meseca protestov nista dovolj in da bodo vztrajali naprej. Protesti so minili večinoma mirno, razen v New Yorku, kjer so izbruhnili neredi med protestniki in policijo. Policija je sicer v ZDA aretirala na stotine ljudi, samo v New Yorku okoli 300.

Ameriška policija aretirala več sto protestnikov proti Wall Streetu

Protestnikom pa je po dveh mesecih očitno dovolj poslušanja govorov tistih, ki po njihovem mnenju pripadajo 1 odstotku, poroča Daily Dot. Domislili so se načina kako govore prekiniti.

Njihovi glasni vzkliki s katerimi prekinjajo govore močno spominjajo na tonsko vajo, ko glasbeniki preverjajo glasnost mikrofona. Od glasbenikov so si tudi sposodili besedno zvezo "mic check“ ali po slovensko "test zvoka“. Eden za drugim vzklikajo "mic check, mic check, mic check“ in na ta način motijo govorce.

V spodnjem videu si oglejte zgolj enega izmed mnogih posnetkov, ki jih je moč najti na YouTubu in ki prikazujejo novo metodo prekinjanja govorov.

Spodnji video prikazuje govor Karla Rova, nekdanjega člana Busheve administracije. Protestniki pa so ga prekinjali z naslednjimi vzkliki: "Test zvoka. Test zvoka. Karl Rove je arhitekt. Arhitekt gibanja Zavzemimo Irak. Arhitekt gibanja Zavzemimo Afganistan. Arhitekt davkov 1 odstotka,“ navaja Daily Dot. Dodali so še, da 99 odstotkov meni, da je čas za gibanje Zavzemimo arhitekta (op. Karla Rova).

Na Poljskem pa se je eden izmed protestnikov odločil, da ima dovolj stalnega policijskega nadzora in da bo od sedaj naprej on tisti, ki bo izvajal nadzor, poroča Raw Story. Za svojo tarčo si je izbral nikogar drugega kot može v modrem.