Po navedbah prebivalcev mesta se je obstreljevanje v še večjem obsegu nadaljevalo tudi davi. Tarči sta predvsem soseski, ki veljata za središče upora proti režimu jemenskega predsednika Alija Abdulaha Saleha, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nasilje jemenskih varnostnih je že v četrtek v Taizu terjalo eno smrtno žrtev in več ranjenih. Sile, ki jim poveljuje Salehov sin Ahmed, so s topništvom obstreljevale središče mesta, kjer so protestniki že v četrtek zahtevali Salehov odhod.

Novo stopnjevanje nasilja v državi sovpada z vrnitvijo odposlanca Združenih narodov v Jemen, Džamalja Benomarja, ki želi oživiti prizadevanja za razrešitev krize v državi. Benomar, ki je v Sano prispel v sredo, je že začel srečanja z več predstavniki vlade in opozicije.

Kot je dejal, namerava doseči podpis pobude zalivskih držav, v skladu s katero bi med drugim Saleh odstopil v zameno za imuniteto pred kazenskim pregonom zase in za svojo družino. Saleh je na pobudo že pristal, a se nasilje v državi nadaljuje.