Chuck Pfarrer, nekdanji poveljnik šeste enote Tjulnjev, trdi, da je bil bin Laden ustreljen takoj, ne pa po 45-minutnem boju.

Po poročanju britanskega Daily Telegrapha je povedal, da je opravil intervjuje z več sodelujočimi v akciji, tako tudi nasprotuje uradni zgodbi glede pristanka ekipe Tjulnjev in kako je eden od njihovih helikopterjev Black Hawk strmoglavil.

"Tjulnje je glavni helikopter odložil na strehi stavbe, nakar so vanjo vstopili,“ je Pfarrer zapisal v izjavi glede knjige. "Le nekaj minut po smrti bin Ladna je glavni helikopter, sicer namenjen pristajanju, izgubil višino in – z repom navzdol – strmoglavil vzhodno od glavne stavbe.“

Pfarrer je pojasnil, če bi bili pripadniki za dosego bin Ladna prisiljeni v plezanje po stopnicah, kot je bilo pojasnjeno v uradni zgodbi, bi imel nekdanji vodja teroristične organizacije več kot dovolj časa za oborožitev in učinkovito branjenje.

"Bin Laden je umrl v roku 90 sekund od začetka operacije in ne po dolgo trajajočem boju,“ meni Pfarrer. Ta dodaja, da je bila Amal bin Laden, najmlajša bin Ladnova žena, poškodovana v drugem krogu (od skupno štirih) streljanja.

Pfarrer je svojo knjigo opisal kot eksplozivno zgodbo neverjetne hrabrosti, vojaške preciznosti v stilu urinega mehanizma in smrtne natančnosti.

Ameriške oblasti se z opisom ne strinjajo, nasprotno pravijo, da navedbe v njej ne držijo. Knjiga se bo na prodajnih policah znašla še ta mesec, predstavitev pa že nekaj tednov zamuja, saj je šla skozi cenzuro ameriških oblasti.