"Peta božja zapoved se glasi – ne ubijaj? To zapoved je Jezus, na katerega se papež sklicuje, upošteval. Jezus je bil za mir, bil je pacifist, Benedikt pa pravi: 'Mi nismo pacifisti! Za nas so pravične vojne dovoljene!' Spoštovani papež Benedikt XVI. - v tem primeru lahko ima samo eden od vaju prav – ali Vi ali pa Jezus?!“ so zapisali v pismu, v katerem dodajajo, da bi tako papež kot kardinal Josip Bozanić morala povedati, kje v Bibliji piše, da smejo papeži, kardinali in škofi zbirati bogastvo s krajo denarja, zemlje, hiše in diamantov ne le svojim vernikom, a s pomočjo svetovnih oblasti tudi katolikom, državi in nekatolikom.

"Vaša Cerkev je prepletena z grozno pedofilijo s tisočimi žrtvami in spolnimi škandali, zločinske pedofile pa najdemo ne le med nižjo duhovščino, ampak tudi med škofi in kardinali. Mnoge žrtve čakajo, da bodo prišle do nekakšnih zaključkov, kljub vsem vašim obljubam, pa se ti primeri pometajo pod preprogo,“ so še zapisali v pismu, v katerem dodajajo, da če bi v neki svetovni skupnosti ali pa nasilni sekti spolno zlorabili na tisoče otrok, zločine pa bi po ukazu vodje sekte prikrili, s čimer bi se izognili kriminalnemu pregonu, bi bila ta organizacija in njen vodja z vso pravico aretirani in postavljeni pred sodišče. No, a ne v primeru Katoliške cerkve, meni ta nevladna organizacija.

"Je lahko drugače v tem primeru, ker se organizaciji reče Katoliška cerkev in ker zapoved prihaja od vas, svetega očeta, namestnika Boga na Zemlji, pri tem pa na koncu nihče nič ne naredi?“ se sprašujejo na koncu pisma.