Mubarak je v soboto dopoldne, potem ko je bil odpuščen iz bolnišnice, s helikopterjem poletel proti nemškemu letališču Baden Baden. Od tam je z letalom odletel proti Šarm el Šejku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Počuti se dobro, njegovo zdravstveno stanje se je v minulih tednih izboljševalo," je pojasnila predstavnica bolnišnice, v kateri so Mubaraku odstranili žolčnik, Annette Tuffs.

Da si je egiptovski predsednik popolnoma opomogel, je za egiptovsko televizijo izjavil tudi njegov zdravnik Markus Büchler. Poudaril pa je, da mu je svetoval, naj svoje okrevanje doma podaljša še za dva tedna, preden se počasi vrne k svojim običajnim aktivnostim.

Mubarak je sicer pred operacijo pooblastila začasno predal predsedniku egiptovske vlade Ahmadu Nazivu. Doma pa ga bodo ob prihodu pričakali visoki vladni uradniki ter poveljniki oboroženih sil.

Egiptovski predsednik se je mudil na obisku v Nemčiji, kjer naj bi med pogovori s kanclerko Angelo Merkel začutil hude bolečine v trebuhu. Po zdravniških pregledih je nato prestal operacijo v heidelberški bolnišnici.