Kljub drugačnemu pristopu kasneje pa Perry daje up konservativcem, ki so prepričani, da so po Obamovi zmagi ostali brez glasu. Teksas tako postaja središče desno usmerjene nevihte. Konservativni politiki so v omenjeni zvezni državi organizirali že več protestov glede davkov, katerih se je udeležilo več tisoč ljudi.

„Oklicali nas bodo za sovražno misleče. Saj tudi smo,“ je dejal Teksašan Phillip Dennis. „Sovražimo politike, ki veliko zapravljajo. Oklicali nas bodo za rasiste. Saj tudi smo – smo člani človeške rase,“ je še dejal. „Konservativni speči velikan se je prebudil. Lačen je. Socializmu ne bomo popustili zlepa,“ je dodal.

Poročilo ameriškega ministrstva za domovinsko varnost opozarja na nevarnost povečanega števila desničarskih ekstremistov, ki so jezni na trenutne gospodarske razmer v državi in temnopoltega predsednika.

Perry je na včerajšnjih protestih dejal, da, če so njegovi podporniki desničarski ekstremisti, potem je tudi sam. Zahteval je, da Washington zmanjša svoje stroške in davke ter pozval vodje, da še enkrat preberejo ustavo. „Kršijo vsako pravico, ki smo jo imeli. Sprejemajo odločitve, zaradi katerih se naši predniki praskajo po glavi,“ je še dodal.

Protestniki so nezadovoljstvo z ukrepi glede finančne in gospodarske krize izražali z zastavami, na katerih je pisalo "Obama: lažnivec na predsedniškem stolčku", "ustavite Obamov socializem" in "tudi v ZDA imamo pirate". Prebivalci Teksasa Obami očitajo brezglavo zapravljanje davkoplačevalskega denarja, s katerim naj bi rešil ameriško gospodarstvo.