Hrvaški mediji so poročali, da sta prvih 1000 kun dobila starša, ki sta svoji hčerki nadela ime Gabriela. Sicer pa omenjena družina menda pred tem ni vedela za pobudo don Mikića, ki je napovedal, da bo podaril denar ob krstu otrok. Duhovnik je pojasnil, da poskuša na ta način preprečiti "uničenje nacije" ter da mu ni težko dati denarja "za ohranitev nacionalne identitete".

Poudaril je, da mora biti že po imenu jasno, kateremu narodu pripada sleherna oseba. "Janez in Fritz nikoli ne moreta biti hrvaški imeni. Kar se tiče Aleksandra, Dušana, Mileta in podobnih, je v redu, če njihovi starši imenujejo otroke, če so enaka imena imeli že njihovi očeti ali dedki", je pojasnil protislovni duhovnik Petar. Poudaril, je da "vse, kar je sumljivo, ni sprejemljivo".

Generalni vikar splitsko-makarske nadškofije Ivan Čubelić je izjavil za hrvaške medije, da ne vidi "nič slabega v Mikićevem poskusu, da spodbudi dajanje imen, ki imajo svojega varuha v nebesih ali so del tradicije". Spomnil je, da duhovniki v soglasju s kanonskim pravom lahko zavrnejo krstitev otrok, če so imena v nasprotju s cerkveno moralo ali verskimi načeli.

Na seznamu najbolj priljubljenih imen na Hrvaškem v letu 2008 so med deklicami Lana, Petra, Sara, Lucija, Nika, Lara, Mia, Karla, Marta in Klara, med dečki pa Luka, Karlo, Filip, Ivano, Ivan, Matej, Dominik, David, Lovro, Mateo in Leon, je v sredo poročal Jutarnji list.