Dr. Andrija Hebrang je prisotne v studiu in gledalce doma še spomnil, da je Hrvaška že preživela državljansko vojno, ko ji je bilo naklonjenih še manj držav kot sedaj, a si je na koncu le izborila samostojnost in suverenost. Tudi nekdanji minister za zunanje zadeve Mate Granić verjame, da se bo spor s Slovenijo na koncu razpletel v hrvaško korist, kljub temu da je Slovenija blokado izzvala v "za Hrvaško najhujšem možnem trenutku“. Meni, da smo Slovenci prepričani, da uživamo podporo nekaterih držav, a da bomo na koncu ugotovili, da to ne drži.

Malo bolj pesimističen je bil Tonino Picula, ki se zaveda, da ima Slovenija podporo določenih članic EU in da je Hrvaška zato v težkem položaju. A vendar ve, da so argumenti na hrvaški strani, ter da so dejanski odnosi med ljudmi na slovensko-hrvaški meji veliko boljši, kot bi lahko sklepali po obnašanju politikov na obeh straneh.

Akademik Davorin Rudolf, nekdanji minister za zunanje zadeve in strokovnjak za mednarodno pravo misli, da bo najboljša rešitev dobljena na mednarodnem sodišču, "kjer bo situacijo reševalo 15 ljudi, od katerih ne bo nihče ne Hrvat in ne Slovenec“.